1. Polska
  2. Wszystkie produkty 3M
  3. Laboratoryjne materiały eksploatacyjne i testy
  4. Testy alergenów
  5. Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w soi, E96SOY, zestaw 96 studzienek

Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w soi, E96SOY, zestaw 96 studzienek

  • 3M ID 7100151351
  • UPC 00707387785093

Przeznaczony do wykrywania przetworzonych i nieprzetworzonych białek docelowych alergenów.

Test jest przystosowany do wymazów z próbek środowiskowych, wody po płukaniu w systemie CIP i próbek żywności.

Uniwersalny protokół ułatwia testowanie wielu próbek, oszczędzając odczynniki i czas.

Zobacz więcej szczegółów
Często przeglądane zasoby
Arkusz danych dotyczących bezpieczeństwa (PDF, 0B)

Specyfikacja

Szczegóły

Najważniejsze cechy
  • Przeznaczony do wykrywania przetworzonych i nieprzetworzonych białek docelowych alergenów
  • Test jest przystosowany do wymazów z próbek środowiskowych, wody po płukaniu w systemie CIP i próbek żywności
  • Uniwersalny protokół ułatwia testowanie wielu próbek, oszczędzając odczynniki i czas

Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w soi jest przeznaczony do wykrywania obecności białek soi w wodzie pochodzącej z ostatniego etapu płukania w systemie czyszczenia na miejscu (CIP), w próbkach środowiskowych, składnikach żywności i przetworzonych produktach spożywczych.

W zestawie 3M typu ELISA do wykrywania białek soi wykorzystywana jest metoda Sandwich ELISA. Białka soi obecne w próbce reagują z przeciwciałem przeciwko białkom soi zaabsorbowanym na powierzchni studzienek do mikromiareczkowania z polistyrenu. Po usunięciu niezwiązanych białek przez wypłukanie dodaje się przeciwciała przeciwko białkom soi sprzężone z peroksydazą chrzanową (HRP). Takie znakowane enzymem przeciwciała tworzą kompleksy z wcześniej związanym białkiem soi. Po zakończeniu drugiego etapu płukania enzym wiąże się z immunosorbentem przez dodanie substratu chromogenicznego, 3,3’,5,5’ tetrametylobenzydyny (TMB). Kolor powstały w wyniku tej reakcji enzymatycznej jest bezpośrednio związany ze stężeniem białek soi w badanej próbce; w związku z tym absorbancja przy długości fali 450 nm stanowi miarę stężenia białek soi w badanej próbce. Ilość białek soi w badanej próbce można wyekstrapolować ze standardowej krzywej utworzonej ze standardów znanego stężenia i dostosowanej w sposób uwzględniający rozcieńczenie próbki.

Zasoby

Skontaktuj się z nami. Jesteśmy po to, aby Ci pomóc.

Potrzebujesz pomocy w znalezieniu właściwego produktu do swojego projektu? Skontaktuj się z nami, jeśli potrzebujesz porady technicznej dotyczącej produktu lub zastosowania albo chcesz podjąć współpracę ze specjalistą technicznym z 3M