1. Polska
  2. Wszystkie produkty 3M
  • Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w orzechach nerkowca, E96CHW, zestaw 96 studzienek
  • Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w orzechach nerkowca, E96CHW, zestaw 96 studzienek

    3M ID 7100151322UPC 00707387784973
    • Przeznaczony do wykrywania przetworzonych i nieprzetworzonych białek docelowych alergenów.
    • Test jest przystosowany do wymazów z próbek środowiskowych, wody po płukaniu w systemie CIP i próbek żywności.
    • Uniwersalny protokół ułatwia testowanie wielu próbek, oszczędzając odczynniki i czas.
     More...
    Zobacz wszystkie szczegóły
    Specyfikacja
    Czas badania
    50 Minuta
    Limit oznaczalności (LOQ)
    0.9 ppm
    Marka
    3M™
    Protein Threshold
    0.9 ppm
    Rodzaj badania
    Alergen
    Rodzaj produktu
    Test
    Segment Wytwórstwa
    Monitorowanie środowiska, Testy pakowania i przechowywania, Mleczarstwo, Produkty gotowe do jedzenia
    Temperatura przechowywania
    36-46°F
    Temperatura przechowywania (stopnie Celsjusza)
    2-8°C
    Szczegóły
    • Przeznaczony do wykrywania przetworzonych i nieprzetworzonych białek docelowych alergenów.
    • Test jest przystosowany do wymazów z próbek środowiskowych, wody po płukaniu w systemie CIP i próbek żywności.
    • Uniwersalny protokół ułatwia testowanie wielu próbek, oszczędzając odczynniki i czas.

    Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w soi jest przeznaczony do wykrywania obecności białek soi w wodzie pochodzącej z ostatniego etapu płukania w systemie czyszczenia na miejscu (CIP), w próbkach środowiskowych, składnikach żywności i przetworzonych produktach spożywczych.

    W zestawie 3M typu ELISA do wykrywania białek soi wykorzystywana jest metoda Sandwich ELISA. Białka soi obecne w próbce reagują z przeciwciałem przeciwko białkom soi zaabsorbowanym na powierzchni studzienek do mikromiareczkowania z polistyrenu. Po usunięciu niezwiązanych białek przez wypłukanie dodaje się przeciwciała przeciwko białkom soi sprzężone z peroksydazą chrzanową (HRP). Takie znakowane enzymem przeciwciała tworzą kompleksy z wcześniej związanym białkiem soi. Po zakończeniu drugiego etapu płukania enzym wiąże się z immunosorbentem przez dodanie substratu chromogenicznego, 3,3’,5,5’ tetrametylobenzydyny (TMB). Kolor powstały w wyniku tej reakcji enzymatycznej jest bezpośrednio związany ze stężeniem białek soi w badanej próbce; w związku z tym absorbancja przy długości fali 450 nm stanowi miarę stężenia białek soi w badanej próbce. Ilość białek soi w badanej próbce można wyekstrapolować ze standardowej krzywej utworzonej ze standardów znanego stężenia i dostosowanej w sposób uwzględniający rozcieńczenie próbki.

    Materiały informacyjne