1. Polska
  2. Wszystkie produkty 3M
  3. Laboratoryjne materiały eksploatacyjne i testy
  4. Testy alergenów
  5. Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w orzechach brazylijskich, E96BZL, zestaw 96 studzienek

Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w orzechach brazylijskich, E96BZL, zestaw 96 studzienek

3M ID 7100151332UPC 00707387784942
  • Przeznaczony do wykrywania przetworzonych i nieprzetworzonych białek docelowych alergenów.
  • Test jest przystosowany do wymazów z próbek środowiskowych, wody po płukaniu w systemie CIP i próbek żywności.
  • Uniwersalny protokół ułatwia testowanie wielu próbek, oszczędzając odczynniki i czas.
 More...
Zobacz wszystkie szczegóły
Specyfikacja
Czas badania
50 Minuta
Limit oznaczalności (LOQ)
1.0 ppm
Marka
3M™
Próg proteinowy
1 ppm
Rodzaj badania
Alergen
Rodzaj produktu
Test
Segment Wytwórstwa
Monitorowanie środowiska, Testy pakowania i przechowywania, Mleczarstwo, Produkty gotowe do jedzenia
Temperatura przechowywania
36-46°F
Temperatura przechowywania (stopnie Celsjusza)
2-8°C
Szczegóły
  • Przeznaczony do wykrywania przetworzonych i nieprzetworzonych białek docelowych alergenów.
  • Test jest przystosowany do wymazów z próbek środowiskowych, wody po płukaniu w systemie CIP i próbek żywności.
  • Uniwersalny protokół ułatwia testowanie wielu próbek, oszczędzając odczynniki i czas.

Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w soi jest przeznaczony do wykrywania obecności białek soi w wodzie pochodzącej z ostatniego etapu płukania w systemie czyszczenia na miejscu (CIP), w próbkach środowiskowych, składnikach żywności i przetworzonych produktach spożywczych.

W zestawie 3M typu ELISA do wykrywania białek soi wykorzystywana jest metoda Sandwich ELISA. Białka soi obecne w próbce reagują z przeciwciałem przeciwko białkom soi zaabsorbowanym na powierzchni studzienek do mikromiareczkowania z polistyrenu. Po usunięciu niezwiązanych białek przez wypłukanie dodaje się przeciwciała przeciwko białkom soi sprzężone z peroksydazą chrzanową (HRP). Takie znakowane enzymem przeciwciała tworzą kompleksy z wcześniej związanym białkiem soi. Po zakończeniu drugiego etapu płukania enzym wiąże się z immunosorbentem przez dodanie substratu chromogenicznego, 3,3’,5,5’ tetrametylobenzydyny (TMB). Kolor powstały w wyniku tej reakcji enzymatycznej jest bezpośrednio związany ze stężeniem białek soi w badanej próbce; w związku z tym absorbancja przy długości fali 450 nm stanowi miarę stężenia białek soi w badanej próbce. Ilość białek soi w badanej próbce można wyekstrapolować ze standardowej krzywej utworzonej ze standardów znanego stężenia i dostosowanej w sposób uwzględniający rozcieńczenie próbki.

Skontaktuj sie z nami

Wyślij nam wiadomość

Dziękujemy za zainteresowanie firmą 3M. Aby pomóc nam skutecznie zarządzać Twoim zapytaniem i odpowiadać na nie, uprzejmie prosimy o podanie niektórych kluczowych informacji, w tym danych kontaktowych. Podane przez Ciebie informacje zostaną wykorzystane w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie za pośrednictwem poczty elektronicznej lub telefonu przez przedstawiciela 3M lub jednego z naszych autoryzowanych partnerów biznesowych, którym możemy udostępnić Twoje dane osobowe zgodnie z polityką prywatności 3M.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

  • Wyślij wiadomość

Dziękujemy za kontakt z 3M

Otrzymaliśmy Państwa wiadomość i obecnie przetwarzamy zapytanie
Jeden z naszych przedstawicieli skontaktuje się z Państwem telefonicznie lub za pomocą poczt e-mail

An error occurred.