Pobierz teraz artykuł.
Wystąpił błąd podczas przesyłania danych. Spróbuj ponownie później...
Wpływ informacji o wycofywaniu produktów, zwiększonej świadomości konsumentów, zmieniających się międzynarodowych przepisów i norm zmusza producentów żywności do zmian w strategii dotyczących bezpieczeństwa i jakości produkowanej żywności. W czasie gdy tradycyjne testowanie żywności polegało na badaniu surowców i gotowego produktu, podejście zapobiegawcze opiera się na badaniu miejsca, w którym produkowana jest żywność. Takie podejście może pomóc zidentyfikować i zapobiec potencjalnym zagrożeniom, zanim doprowadzą one do poważnego problemu dla producenta, np. w postaci wycofania produktu z obrotu.
Podręcznik 3M do Monitoringu Środwiska w Przemyśle Spożywczym powstał we współpracy z Uniwersytetem Cornella oraz z eskpertami z sektora spożywczego. Obecnie to kompleksowe źródło informacji na temat monitorowania środowiska produkcyjnego żywności i napojów. W oparciu o doświadczenie branżowe i naukowe podejście podręcznik prezentuje najważniejsze wskazówki potrzebne do stworzenia kompleksowego programu monitoringu środowiska produkcji.
Rozwiązania i produkty 3M zostały uznane na całym świecie oraz zweryfikowano ich wyjątkowe metody i innowacyjność.
Certyfikacje stron trzecich, takie jak AOAC, potwierdzają, że metoda została przetestowana pod kątem wiarygodności i powtarzalności wyników, a ponadto w porównaniu z metodą referencyjną działa równie dobrze lub lepiej. Dział bezpieczeństwa żywności 3M traktuje te programy bardzo poważnie i produkty przeszły lub posiadają ponad:
– 20 międzynarodowych walidacji oficjalnych metod do badań (OMA) AOAC;
– 14 certyfikatów Performance Tested Method (PTM) AOAC;
– 19 certyfikatów NF wydanych na mocy certyfikacji AFNOR.
Regulacje UE w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
Skuteczne programy monitorowania środowiska mogą zredukować ryzyko wycofania produktów, wydłużyć okres przydatności, usprawnić produkcję i zwiększyć zadowolenie klientów. Dołącz do dr Martina Wiedmanna z Uniwersytetu Cornella, aby wziąć udział w 5-częściowym programie edukacyjnym dotyczącym kontroli środowiska, zaprojektowanym z myślą o przejściu całej ścieżki naukowej – od treści dla początkujących przez treści średnio zaawansowane po zaawansowane.
Kursy te są korzystne dla firm, które zaczynają proces wdrażania programów kontroli środowiska, firm pracujących nad wdrażaniem i próbujących poradzić sobie ze związanymi z nim wyzwaniami, a także firm, które wdrożyły już program i szukają sposobów na jego ulepszenie.
Procedury dotyczące kontroli środowiska z płytkami 3M™ Petrifilm™ (PDF, 1,32 MB)
Rola monitorowania higieny w kontroli środowiska (PDF, 140 KB)
Uwodnione gąbki 3M™: Wzrost Listerii po wydłużonym okresie chłodzenia (PDF, 298 KB)
Niniejszy dokument ocenia działanie uwodnionych gąbek 3M™ służących do wzrostu organizmów Listeria po dłuższym okresie chłodzenia. Ostatecznym wnioskiem jest to, że gąbki 3M ułatwiają i zwiększają wygodę przeprowadzania testów środowiska i pobierania próbek.
Mleko w postaci płynnej, sery, lody, sproszkowana mieszanka dla niemowląt, przetwarzanie UHT, masło i suche składniki: pomożemy Ci to wszystko przetestować. Dzięki możliwości dostępu do naszego rozwiązania do testowania nabiału, a także naszemu specjalistycznemu działowi obsługi technicznej, możemy pomóc Ci zmaksymalizować spójność, wydajność i dokładność wyników.
Dokładne testowanie pod kątem patogenów, takich jak E. coli O157, Listeria i Salmonella oraz zachowanie dobrego imienia firmy oraz dobrej reputacji marki, dzięki rozwiązaniom z zakresu bezpieczeństwa żywności 3M przeznaczonych do obróbki mięsa. Oświadczenie Departamentu Kontroli Bezpieczeństwa Żywności przy USDA w sprawie redukcji patogenów oznacza, że testowanie wołowiny, jagnięciny, cielęciny i wieprzowiny nigdy nie było tak kluczowe, a my pomożemy Ci na każdym etapie.
Wykorzystaj pełną gamę rozwiązań do testowania żywności i napojów.
Zespół 3M ds. bezpieczeństwa żywności jest gotowy odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania. Prosimy kliknąć przycisk, aby skontaktować się z zespołem 3M ds. bezpieczeństwa żywności.