1. Polska
  2. Ochrona Zdrowia
  3. Monitoring środowiska produkcyjnego w przemyśle spożywczym
Ochrona Zdrowia

Monitoring środowiska produkcyjnego w przemyśle spożywczym

Podręcznik 3M dotyczący kontroli środowiska
Miej pod kontrolą bezpieczeństwo żywności
POBIERZ KOPIĘ CYFROWĄ PODRĘCZNIKA
Zamknij  

Dziękujemy

Pobierz teraz artykuł.

Przepraszamy...

Wystąpił błąd podczas przesyłania danych. Spróbuj ponownie później...

Znaczenie monitoringu środowiska produkcyjnego

  • Wpływ informacji o wycofywaniu produktów, zwiększonej świadomości konsumentów, zmieniających się międzynarodowych przepisów i norm zmusza producentów żywności do zmian w strategii dotyczących bezpieczeństwa i jakości produkowanej żywności. W czasie gdy tradycyjne testowanie żywności polegało na badaniu surowców i gotowego produktu, podejście zapobiegawcze opiera się na badaniu miejsca, w którym produkowana jest żywność. Takie podejście może pomóc zidentyfikować i zapobiec potencjalnym zagrożeniom, zanim doprowadzą one do poważnego problemu dla producenta, np. w postaci wycofania produktu z obrotu.

    Podręcznik 3M do Monitoringu Środwiska w Przemyśle Spożywczym powstał we współpracy z Uniwersytetem Cornella oraz z eskpertami z sektora spożywczego. Obecnie to kompleksowe źródło informacji na temat monitorowania środowiska produkcyjnego żywności i napojów. W oparciu o doświadczenie branżowe i naukowe podejście podręcznik prezentuje najważniejsze wskazówki potrzebne do stworzenia kompleksowego programu monitoringu środowiska produkcji.

Walidacje i certyfikaty


Edukacja

  • Seria webinariów z udziałem Martina Wiedmanna z Uniwersytetu Cornella dotycząca kontroli środowiska

    Skuteczne programy monitorowania środowiska mogą zredukować ryzyko wycofania produktów, wydłużyć okres przydatności, usprawnić produkcję i zwiększyć zadowolenie klientów. Dołącz do dr Martina Wiedmanna z Uniwersytetu Cornella, aby wziąć udział w 5-częściowym programie edukacyjnym dotyczącym kontroli środowiska, zaprojektowanym z myślą o przejściu całej ścieżki naukowej – od treści dla początkujących przez treści średnio zaawansowane po zaawansowane.

    Kursy te są korzystne dla firm, które zaczynają proces wdrażania programów kontroli środowiska, firm pracujących nad wdrażaniem i próbujących poradzić sobie ze związanymi z nim wyzwaniami, a także firm, które wdrożyły już program i szukają sposobów na jego ulepszenie.

    Podejmij naukę


Poznaj segmenty branżowe działu bezpieczeństwa żywności 3M

  • Mleko w postaci płynnej, sery, lody, sproszkowana mieszanka dla niemowląt, przetwarzanie UHT, masło i suche składniki: pomożemy Ci to wszystko przetestować. Dzięki możliwości dostępu do naszego rozwiązania do testowania nabiału, a także naszemu specjalistycznemu działowi obsługi technicznej, możemy pomóc Ci zmaksymalizować spójność, wydajność i dokładność wyników.

  • Dokładne testowanie pod kątem patogenów, takich jak E. coli O157, Listeria i Salmonella oraz zachowanie dobrego imienia firmy oraz dobrej reputacji marki, dzięki rozwiązaniom z zakresu bezpieczeństwa żywności 3M przeznaczonych do obróbki mięsa. Oświadczenie Departamentu Kontroli Bezpieczeństwa Żywności przy USDA w sprawie redukcji patogenów oznacza, że testowanie wołowiny, jagnięciny, cielęciny i wieprzowiny nigdy nie było tak kluczowe, a my pomożemy Ci na każdym etapie.

  • Wykorzystaj pełną gamę rozwiązań do testowania żywności i napojów.


Dowiedz się więcej

Zespół 3M ds. bezpieczeństwa żywności jest gotowy odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania. Prosimy kliknąć przycisk, aby skontaktować się z zespołem 3M ds. bezpieczeństwa żywności.