|
|
---|---|
Czas badania
|
50 Minuta
|
Limit oznaczalności (LOQ)
|
2.0 ppm
|
Marka
|
3M™
|
Protein Threshold
|
2 ppm
|
Rodzaj badania
|
Alergen
|
Rodzaj produktu
|
Test
|
Segment Wytwórstwa
|
Monitorowanie środowiska, Testy pakowania i przechowywania, Mleczarstwo, Produkty gotowe do jedzenia
|
Temperatura przechowywania
|
36-46°F
|
Temperatura przechowywania (stopnie Celsjusza)
|
2-8°C
|
Zestaw 3M™ typu ELISA do wykrywania białek obecnych w soi jest przeznaczony do wykrywania obecności białek soi w wodzie pochodzącej z ostatniego etapu płukania w systemie czyszczenia na miejscu (CIP), w próbkach środowiskowych, składnikach żywności i przetworzonych produktach spożywczych.
W zestawie 3M typu ELISA do wykrywania białek soi wykorzystywana jest metoda Sandwich ELISA. Białka soi obecne w próbce reagują z przeciwciałem przeciwko białkom soi zaabsorbowanym na powierzchni studzienek do mikromiareczkowania z polistyrenu. Po usunięciu niezwiązanych białek przez wypłukanie dodaje się przeciwciała przeciwko białkom soi sprzężone z peroksydazą chrzanową (HRP). Takie znakowane enzymem przeciwciała tworzą kompleksy z wcześniej związanym białkiem soi. Po zakończeniu drugiego etapu płukania enzym wiąże się z immunosorbentem przez dodanie substratu chromogenicznego, 3,3’,5,5’ tetrametylobenzydyny (TMB). Kolor powstały w wyniku tej reakcji enzymatycznej jest bezpośrednio związany ze stężeniem białek soi w badanej próbce; w związku z tym absorbancja przy długości fali 450 nm stanowi miarę stężenia białek soi w badanej próbce. Ilość białek soi w badanej próbce można wyekstrapolować ze standardowej krzywej utworzonej ze standardów znanego stężenia i dostosowanej w sposób uwzględniający rozcieńczenie próbki.